آنودایز

آنودایز پروفیل آلومینیوم

آنودایز پروفیل آلومینیوم یا اکسیداسیون آندی ، یک فرآیند الکترولیتی است که یک لایه اکسید شیمیایی پایدار را روی سطح آلومینیوم رسوب می دهد. آنودایز پروفیل آلومینیوم حاصل ضخیم تر و قوی تر از پوشش اکسید طبیعی آلومینیوم است. سخت ، متخلخل ، شفاف است و بخشی جدایی ناپذیر از سطح فلز است ، بنابراین نمی کند و پوسته پوسته نمی شود. پس از رسوب گذاری ، آنودایز می تواند قبل از آب بندی به روش های مختلف رنگ آمیزی شود.

ضخامت آنودایز پروفیل آلومینیوم درجه بندی می شود و بسته به کاربرد از 5 میکرون تا 25 میکرون با مشخصات درجه متفاوت است. پروفیل های تزئینی اغلب از ضخامت 5 میکرون و 10 یا 15 میکرون برای کاربردهای داخلی استفاده می شود. پوشش های بیرونی به ضخامت آنودایز 25 میکرون نیاز دارند.

آندایزینگ برای محصولات آلومینیومی اکسترود شده ، ریخته گری و نورد شده  مناسب است.

دنباله فرآیند

این فرایند با تمیز کردن و اچ کردن شیمیایی شروع می شود. این به سطح آلومینیوم جلوه ای مات می دهد که از طریق آنودایز آندی دیده می شود.

آنودایز آندی با فرو بردن آلومینیوم در حمام اسید سولفوریک رقیق و عبور جریان بین آلومینیوم که به عنوان آند عمل می کند و کاتد ایجاد می شود. جریان تقریبا 6000 آمپر در 20 ولت است.

از آنجا که آنودایز متخلخل و شفاف است ، می توان آن را به صورت الکترولیتی یا با رنگ های آلی رنگ آمیزی کرد. در نهایت سطح با هیدراتاسیون کنترل شده در آب جوش آب بندی می شود.

ایجاد رنگ

همه سطوح آنودایز پروفیل آلومینیوم دارای ظاهر مات هستند مگر اینکه روشن کننده شیمیایی یا پیش تصفیه مکانیکی اتفاق افتاده باشد.

رنگ طبیعی :

این یک آنودایز پروفیل آلومینیوم شفاف است که درخشش نقره ای فلز زیرین را نشان می دهد. این امر با حذف مرحله رنگ آمیزی در دنباله فرآیند و مستقیماً به آب بندی از آنودایز ، بدست می آید.

رنگ الکتریکی – این منجر به طیف وسیعی از رنگها از برنز روشن تا سیاه می شود. با رسوب کبالت یا قلع در پایه منافذ در لایه آندی به دست می آید. رنگ توسط یک اثر نوری تولید می شود ، به عنوان مثال ، کبالت عنصر آبی نور را که روی سطح می افتد جذب می کند و در نتیجه رنگ برنزی منعکس می شود. از آنجا که رنگ از طریق اثرات نوری وابسته به اندازه ذرات اتمی به دست می آید ، کاملاً عاری از محو شدن است.

رنگ تداخل:

این طیفی از رنگها را ایجاد می کند که رنگ آبی-خاکستری فولادی بیشترین کاربرد را دارد. این نتیجه تداخل نور ناشی از نیکل در قاعده منافذ بزرگ شده در لایه آندی است. باز هم ، از آنجا که رنگ ناشی از اثرات نوری وابسته به اندازه ذرات است ، کاملاً بدون محو شدن است.

رنگ ترکیب :

طیف وسیعی از رنگهای آبی ، قرمز ، فیروزه ای ، سبز و نارنجی را می توان با ترکیب سایه های برنزی با رنگهای آلی سبک روشن به دست آورد. رنگ آمیزی به جای اینکه کاملاً محو شود ، مقاوم در برابر محو شدن است.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *